سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

قسمتی از مصاحبه سیده زهرا مصطفوی با سایت جماران

در چه سالی وارد دانشگاه شدید و چه رشته‌ای را انتخاب کردید؟
دکتر مصطفوی: بنده در بزرگسالی و در شبانه درس خواندم بعد از گرفتن دیپلم رفتم رشته الهیات، البته به فلسفه هم علاقه داشتم، چون از بچگی هم همیشه به همه چیز اعتراض داشتم و سؤال می‌پرسیدم و این به دلیل این بود که ذهنیتی استدلالی داشتم. رشته من فلسفه صدرا است، یعنی حکمت متعالیه
  فرزند امام (ره) بودن محدودیت‌هایی برای درس خواندن شما ایجاد نکرد؟
دکتر مصطفوی: ما خودمان الان هم یک ملاحظاتی به همین دلیل داریم. یکی از مسائلی که امام در مورد حجاب معتقد بودند رعایت عرف جامعه بود. امام معتقد بود اگر پوشش چادر مورد پسند عرف جامعه نباشد، نباید از آن استفاده کرد. یعنی برای امام (ره) ملاک عرف جامعه است و این نظر امام ایشان را با سایر علما متمایز می‌کنند. چراکه امام به عرف بها می‌دهند و یک اصل می‌دانند.
 نظر امام راجع به تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها چه بود؟
دکتر مصطفوی: ظاهرا همسر احمدآقا  دانشگاه رفته بودند و وسط کلاس را پرده کشیده بودند و ایشان برای امام (ره) نقل می‌کنند و امام فرمودند که کاردرستی نیست و وقتی که از سیما برای حجاب پیش امام آمدند اما به آن‌ها فرمود شما در تیتراژی که داشتید، گریمور زن ندیدم درحالی که در بین بازیگران زنانی بود که معلوم بود گریم شده‌اند که تعجب و حیرت حاضرین را برانگیخت.
  خیلی‌ها تعالی هنر را بعد از انقلاب مدیون امام (ره) می‌دانند، نظر شما چیست؟
دکتر مصطفوی: امام باز  برخورد می‌کردند و جلو رشد هنر را نگرفتند و ایشان خود یک مجتهد هستند که از آیات و روایات استنباط می‌کنند. امام (ره) اصلا موزیک را حرام نمی‌دانند و حتی صدای زن و مرد را حرام نمی‌دانند، مگر اینکه درحالت صدای آن‌ها تحریک کنندگی وجود داشته باشد و مخاطب را به حرام بیاندازند. حتی من در زمان حیات امام (ره) جلسات سخنرانی داشتم که در مقابل مردان بود و امام اعتراض نمی‌کردند که چرا مثلا جلوی مردها سخنرانی می‌کنید.
  قرائت قرآن توسط خانم‌ها در جمع مردها از نظر امام چه حکمی داشت؟
دکتر مصطفوی: اشکال فقط در تحریک کنندگی است امام معتقد بودند صدای مرد و زن یکی است مگر اینکه تحریک کننده باشد.
  جایگاه فلسفه را در دنیای امروز چگونه ارزیابی می‌کنند؟
دکتر مصطفوی: اخیرا علاقه مندان زیادی از غرب برای مطالعه فلسفه شرق می‌آیند و حتی از رشته‌های مهندسی و در سنین بالا می‌آیند و می‌خواهند فلسفه بخواهند فلسفه چون با حقایق سروکار دارد، رشته شیرینی است و همه به آن علاقه دارند.